Zovite ga prirodnim ili alternativnim iscjeljivanjem, ali – na kraju krajeva – Reconnective Healing® (Rekonektivno iscjeljivanje) nije teologija, to je grana medicinske znanosti. Prošlo je kroz opsežna znanstvena istraživanja, a može se naučiti u nekoliko dana.

U istraživanju koje je proveo dr. Gary Schwartz, direktor Laboratorije napretka u svijesti i zdravlju na Sveučilištu u Arizoni, istraživači su mjerili dugovječnost četiriju skupina listova ubranih s istoga stabla.

SLIKE ČETIRIJU SKUPINA LISTOVA OD SMEĐE DO ZELENE BOJE S BROJEM DANA.

Kontrolni listovi su ostavljeni da prirodno odumru, venuli su u periodu od tri do dvanaest dana. Druga skupina listova prošla je seanse Reikija – i oni su pokazali brzi početak oporavka, čak su postajali zeleniji, ali su brzo izblijedjeli. Treća skupinina je prošla kroz Qi Gong – iako je oporavak započeo sporije nego s Reikijem, listovi su duže vrijeme ostali vitalniji. Međutim, kad se na četvrtoj skupini listova primijenilo Rekonektivno iscjeljivanje, oporavak je počeo brzo, neki su listovi pustili korijenje, a njihov je životni vijek trajao do 90 dana.

Druga studija, objavljena u Nacionalnom centru za biotehnološke informacije, testirala je Rekonektivno iscjeljivanje uz Reiki, lažno iscjeljivanje, ispitivanje bez tretmana i fizikalnu terapiju na pacijentima s bolovima u ramenu. Rezultati su pokazali da je desetak minuta seanse Rekonektivnog iscjeljivanja ili Reikija učinkovito u poboljšanju raspona pokretljivosti kao i fizikalna terapija. Štoviše, Rekonektivno iscjeljivanje se pokazalo više nego dvostruko učinkovitijim od fizikalne terapije, povećavajući raspon pokreta za 26 stupnjeva, dok je fizikalna terapija dovela do poboljšanja od 12 stupnjeva, a Reiki pokazao povećanje od 20 stupnjeva.

SLIKA 5 (RUKE KOJE POKAZUJU KUT U RASPONU POKRETA) SVAKA IMA KUT OD 0, 0, 12, 20 I 26 STUPNJEVA, S IMENOM PRIMIJENJENOG TRETMANA.

Ovo poboljšanje u pokretljivosti nadilazi placebo efekt. Pacijenti koji su podvrgnuti lažnom iscjeljivanju izvijestili su da nema poboljšanja u rasponu pokreta, ali su osjetili smanjenje boli u usporedbi s tim kad nisu imali nikakav tretman. To sugerira da se smanjenje boli može pripisati placebo efektu, dok se poboljšanje u rasponu pokreta ne može, jer bi u protivnom pacijenti tretirani lažnim iscjeljivanjem pokazali slične rezultate.

Potrebno je približno pet dana da bi se polučila ova jasna sposobnost iscjeljivanja. U drugom istraživanju koje je proveo dr. Schwartz, sudionicima su bile vezane oči pošto su im na rukama bile primijenjene frekvencije Rekonektivnog iscjeljivanja. Koristeći Rekonektivno iscjeljivanje, praktičar je pomicao ruke nad ispitanikovim a da ih fizički nije dodirivao, a od primatelja je traženo da pomoću “osjećanja” odredi pojavljuju li se frekvencije na njegovoj lijevoj ili desnoj ruci. Prvog dana su primatelji utvrđivali ispravnu ruku sa stopom točnosti od 65%. Međutim, do petog dana stopa točnosti je narasla na 95%. Ta očevidna krivulja rasta učenja utvrđuje nadalje i prisutnost iscjeljujuće energije, jer samo nešto što stvarno postoji može se tokom vremena i naučiti.

Međutim, zadivljujuća stvar o Rekonektivnom iscjeljivanju nije dokazana sposobnost iscjeljivanja, nego to kako se lako ono može naučiti. Daru Rekonektivnog iscjeljivanja naučeno je više od 100.000 ljudi u više od 75 zemalja. Program obuke koji se održava u dva dijela omogućuje sudionicima da otkriju i istraže frekvencije Rekonektivnog iscjelljivanja i čak da otvore svoju vlastitu praksu kao iscjelitelji. Ta rastuća zajednica je gostovala na CNN-u, u TV-emisiji dr. Oza i The NewYork Timesu.

Contact Us

We would love to hear from you. Please send us an email and we'll get back to you, as soon as possible.