Zovite ga prirodno ili alternativno isceljivanje, ali – na kraju krajeva – Reconnective Healing® (Rekonektivno isceljivanje) nije teologija, to je grana medicinske nauke. Prošlo je kroz opsežna naučna istraživanja, a može da se nauči u nekoliko dana.

U istraživanju koje je proveo dr Geri Švarc, direktor Laboratorije napretka u svesti i zdravlju na Univerzitetu u Arizoni, istraživači su merili dugovečnost četiri grupe listova ubranih s istog stabla.

SLIKE ČETIRI GRUPE LISTOVA OD SMEĐE DO ZELENE BOJE, S BROJEM DANA.

Kontrolni listovi ostavljeni su da prirodno odumru, venuli su u roku od tri do dvanaest dana. Druga grupa listova prošla je seanse Reikija – i oni su pokazali brzi početak oporavka, čak su postajali zeleniji, ali su brzo izbledeli. Treća grupa prošla je kroz Ći Gong – iako je oporavak započeo sporije nego s Reikijem, listovi su duže vreme ostali vitalniji. Međutim, kad se na četvrtu grupu listova primenilo Rekonektivno isceljivanje, oporavak je počeo brzo, neki listovi su pustili korenje, a njihov je životni vek trajao do 90 dana.

Druga studija, objavljena u Nacionalnom centru za biotehnološke informacije, testirala je Rekonektivno isceljivanje uz Reiki, lažno isceljivanje, ispitivanje bez tretmana i fizikalnu terapiju na pacijentima s bolovima u ramenu. Rezultati su pokazali da je desetak minuta seanse Rekonektivnog isceljivanja ili Reikija delotvorno u poboljšanju raspona pokretljivosti kao i fizikalna terapija. Štaviše, Rekonektivno isceljivanje pokazalo se više nego dvostruko delotvornijim od fizikalne terapije, povećavajući raspon pokreta za 26 stepeni, dok je fizikalna terapija dovela do poboljšanja od 12 stepeni, a Reiki je pokazao povećanje od 20 stepeni.

SLIKA 5 (RUKE KOJE POKAZUJU UGAO U RASPONU POKRETA) – SVAKA IMA KUT OD 0, 0, 12, 20 I 26 STEPENI, S IMENOM PRIMENJENOG TRETMANA.

Ovo poboljšanje u pokretljivosti nadilazi placebo efekat. Pacijenti koji su bili podvrgnuti lažnom isceljivanju izvestili su da nema poboljšanja u rasponu pokreta, ali su osetili smanjenje bola u poređenju s onim kad nisu imali nikakav tretman. To sugeriše da smanjenje bola može da se pripiše placebo efektu, dok poboljšanje u rasponu pokreta ne može, jer bi u protivnom pacijenti tretirani lažnim isceljivanjem pokazali slične rezultate.

Potrebno je približno pet dana da bi se stekla ova jasna sposobnost isceljivanja. U drugom istraživanju koje je proveo dr Švarc, ispitanicima su bile vezane oči pošto su im na rukama bile primenjene frekvencije Rekonektivnog isceljivanja. Koristeći Rekonektivno isceljivanje, praktičar je pomerao ruke nad ispitanikovim, a da ih fizički nije dodirivao, dok je od primatelja traženo da pomoću „osećanja” odredi pojavljuju li se frekvencije na njegovoj levoj ili desnoj ruci. Prvog dana primaoci su utvrđivali ispravnu ruku sa stopom tačnosti od 65%. Međutim, do petog dana stopa tačnosti narasla je na 95%. Ta očevidna krivulja rasta učenja utvrđuje nadalje i prisutnost isceljujuće energije, jer samo nešto što stvarno postoji može tokom vremena i da se nauči.

Međutim, zadivljujuća stvar o Rekonektivnom isceljivanju nije dokazana sposobnost isceljivanja, nego to kako lako ono može da se nauči. Daru Rekonektivnog isceljivanja naučeno je više od 100.000 ljudi u više od 75 zemalja. Program obuke koji se održava u dva dela omogućuje sudeonicima da otkriju i istraže frekvencije Rekonektivnog isceljivanja i čak da otvore svoju vlastitu praksu kao iscelitelji. Ta rastuća zajednica gostovala je na CNN-u, u TV-emisiji dr Oza i Njujork tajmsu.

Contact Us

We would love to hear from you. Please send us an email and we'll get back to you, as soon as possible.